Unde se instalează Detectoarele de Fum

Detectorul trebuie instalat pe tavan, cât mai aproape de centrul camerei, dar la cel puțin 50 cm (10 inch) de orice perete sau corp de iluminat. Aceasta este pentru a evita spațiile din colțurile camerelor unde este posibil ca fumul să nu ajungă, sau posibila obstrucționare cauzată de corpurile de iluminat.

Instalatorul este responsabil pentru instalarea produsului în conformitate cu regulamentele în vigoare. Dacă aveți dubii, vă rugăm să consultați un instalator profesionist.

Poziţionarea unei alarme de fum sau căldură în locul potrivit este importantă pentru a creşte gradul de detecţie şi a reduce alarmele false. Fumul este mai cald decât aerul, deci este forţat în sus, spre tavan. Fixarea alarmei pe tavan accelerează detecţia. Alegerea unităţii corecte pentru camera respectivă reduce alarmele false: XS100T dispune atât de senzori termici, cât şi optici, oferind un timp de răspuns mai scurt la
o gamă mai largă de incendii, reducând în acelaşi timp alarmele false. Pentru a afla câte sunt necesare şi care este varianta de alarmă de fum sau de căldură necesară, consultaţi reglementările locale din domeniul construcţiilor. Se recomandă insistent să amplasaţi o alarmă în camerele în care staţi mult timp, de exemplu, dormitoare sau camere de zi.